Je blog promoten? 7 makkelijke manieren!

Een blog promoten is makkelijker dan je denkt. Het is zeker niet zo dat je moet gaan nadenken over het reserveren van een bepaald budget. Een blog promoten kan namelijk volledig gratis. Het levert je zeker voldoende op. Hoe bekender je blog wordt, hoe makkelijker je meer lezers kunt verzamelen. Ieder begin is moeilijk, maar het is een kwestie van volhouden. De aanhouder wint!

Een blog promoten zonder geld uit te geven

Je kunt makkelijk, snel en kosteloos je blog promoten. We leven in een wereld waarin sociale netwerken een belangrijke rol spelen. Hier kun je goed gebruik van maken voor je blog promotie. Het social media gebruik groeit met de seconde, dus doe er je voordeel mee. Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere aantrekkelijke opties. Wij geven je 7 makkelijke, snelle en kosteloze manieren om je blog te promoten. Als extra tip plaatsen we graag gratis een link voor jou op één van onze startpagina’s, stuur ons een bericht en wij voegen jouw links toe.

https://compleetstarten.nl
https://beginsuper.nl

1. Gebruik maken van Facebook

Dit is eigenlijk een manier die je in twee delen kan opsplitsen. Op de eerste plaats kun je je blog promoten door deze op je eigen (bedrijfs)pagina op Facebook te delen. Daarnaast is het goed om eens te zoeken naar relevante groepen op Facebook. Hier kun je ook makkelijk je blog promoten door deze te delen. Er zijn groepen met tienduizenden volgers. Maak daar slim gebruik van.

2. Blog promotie met tweets

X leent zich ook uitstekend voor blog promotie. Je kunt een link naar je blog in een tweet plaatsen, gevolgd door enkele relevante hashtags. Deze hashtags doen de rest van het werk. Je hoeft er dus niet lang mee bezig te zijn en je kunt een bijzonder groot publiek bereiken. X is ook ideaal om je blogs meerdere keren te promoten. Dit doe je natuurlijk niet elk uur. Je kunt een blog van nu makkelijk over een maandje nog eens promoten als het een evergreen blog is.

3. Pinterest boards en group boards

Pinterest wordt nog veel te weinig gebruikt voor bloggers en dat is jammer. Pinterest kan namelijk veel voordelen bieden, waaronder een flinke toename van vaste lezers. Je kunt je blog promoten op je eigen board, maar je kunt deze ook op group boards plaatsen voor een veel groter effect.

4. LinkedIn voor een professioneel bereik

LinkedIn is natuurlijk hét sociale netwerk voor professionals. Het is dan ook de ideale plek om een zakelijk blog te promoten. In je netwerk zijn verschillende professionals te vinden die graag interessante content willen delen met hun eigen netwerk. Maak jouw blogs interessant voor meerdere branches en post ze op LinkedIn. Je kunt ook aangeven voor wie een blogtekst interessant zou kunnen zijn. Dit levert je ook zeker extra lezers op die misschien wel voor je willen delen.

5. Je blog promoten met je nieuwsbrief

Een digitale nieuwsbrief is natuurlijk ook ideaal voor blog promotie. Je kunt in je nieuwsbrief links opnemen naar relevante blogs. Hierbij is het wel belangrijk dat je hyperlinks invoegt. Dat staat een stuk netter dan dat je gewoon de URL plakt.

6. Mail mensen die je hebt benoemd

Je kunt een blog promoten waarin je bepaalde mensen of bepaalde websites hebt vermeld. Deze blogs zijn voor de betreffende mensen en / of sites de moeite van het delen waard als je blog waardevol is. Stuur de mensen en / of de websites waar je naar linkt persoonlijk een mail om te melden dat zij worden genoemd in je blog.

7. Schrijf wat gastblogs

Deze manier kost je wel iets meer tijd, maar het is zeker de moeite waard. Je kunt je eigen blog promoten door blogs voor anderen te schrijven. Als gastblogger kun je eens iets publiceren op een populair blog van iemand anders. In dit blogartikel kun je wat links invoegen naar blogs die op jouw eigen website staan. Uiteraard is het wel belangrijk dat je gaat gastbloggen voor websites die voor jou relevant zijn.

Als je een webshop met dierenartikelen hebt en je wilt bijvoorbeeld de drinkfontein kat of hamster speelgoed en je wilt deze promoten gebruik dan deze tips!