Klantbeoordelingen ontvangen? De 7 beste beoordelingssites!

Klantbeoordelingen ontvangen van klanten die een bestelling hebben gedaan in jouw webwinkel? Dan kun je bij diverse beoordelingssites terecht. Bedrijven in het algemeen, niet noodzakelijk webwinkels, kunnen gratis recensies ontvangen op Google, via de online telefoongids of bijvoorbeeld Bedrijvenpagina. Speciaal voor de webwinkels zijn er ook beoordelingssites voor het verzamelen van klantbeoordelingen. De ervaringen worden dan gedeeld met de betreffende reviewsite. Middels een widget kun je de klantbeoordelingen zelf ook in je webwinkel tonen.

Klantbeoordelingen ontvangen via een externe partij

Webwinkels kiezen er over het algemeen voor om de klantbeoordelingen te ontvangen via een externe partij. De onafhankelijke beoordelingssites worden als zeer betrouwbaar gezien door consumenten. Ervaringen op een reviewsite worden geloofwaardiger gevonden dan ervaringen die de webwinkel zelf publiceert. Er zijn veel onpartijdige reviewsites die je kunt gebruiken als je klantbeoordelingen wilt ontvangen. Hieronder vind je de beste 7 externe reviewsites.

1. Klantbeoordelingen via Trustpilot

Inmiddels kunnen we al precies 10 jaar lang gebruik maken van Trustpilot. De in 2007 opgerichte reviewsite biedt diverse mogelijkheden, waaronder ook verschillende abonnementen. De meest voordelige optie is Trustpilot Lite, waarvoor je € 135,- per maand betaalt. Dit is behoorlijk prijzig, zeker wanneer je je bedenkt dat de prijs enkele jaren geleden slechts € 79,- was.

2. Reviews van The Feedback Company

The Feedback Company is een reviewsysteem dat in ons land erg geliefd is. Hier zijn meerdere redenen voor. Deze partij, die bestaat sinds 2010, past het beoordelingssysteem namelijk aan de branche aan. Je kunt de ontvangen klantbeoordelingen eenvoudig in je webwinkel tonen met een handige widget. Google maakt ook gebruik van de klantbeoordelingen van The Feedback Company. Een ander voordeel is wel de prijs. Het goedkoopste abonnement kost je slechts € 16,- in de maand. Dan zijn er ook pakketten van € 39,-, € 69,- en € 99,- per maand.

3. Recensies van Webwinkelkeur.nl

Webwinkelkeur is een stuk minder bekend dan de bovenstaande twee partijen. Klantenscores.nl, een naam die je wellicht bekender voorkomt, is overgenomen door het nieuwe Webwinkelkeur. Overigens zijn de klantbeoordelingen van Klantscores.nl ook overgenomen, waardoor bedrijven er niet onder te lijden hebben gehad. De mogelijkheden zijn wel wat beperkt, maar je betaalt dan ook maar € 7,- per maand.

4. Klantervaringen van Klantervaringen.nl

Wederom een iets minder bekende partij. In het verleden kenden we klantenervaringenonline.nl. Een nogal lange naam voor een relatief eenvoudige beoordelingssite. Deze reviewsite is omgezet naar Klantervaringen.nl. Ook dit is een relatief basic systeem, maar het is zeker meer dan voldoende voor veel webwinkels. Je betaalt hiervoor minimaal € 19,- per maand.

5. Custorate klantbeoordelingen ontvangen

Custorate behoort tot één van de jongste reviewsites. Webwinkels kunnen hier een pakket afnemen dat volledig kosteloos is. Uiteraard zijn er dan wel wat beperkingen. Zo kun je dan maandelijks maximaal 20 klantbeoordelingen ontvangen. Voor kleinere webwinkels is dit meer dan voldoende. Er zijn ook betaalde pakketten, vanaf € 12,50 per maand.

6. Recensies van KiyOh

KiyOh behoort tot de meest bekende reviewsites. Direct na de oprichting, in 2009, richtte deze partij de pijlen op de webwinkels. De beoordelingssite biedt veel praktische mogelijkheden, waaronder bijvoorbeeld meertaligheid. Daarnaast is het voor consumenten makkelijk gemaakt om een klantbeoordeling te schrijven via KiyOh. Dit kan namelijk gewoon vanuit de eigen mailbox. Er zijn drie verschillende pakketten. Het Pro Plus pakket kost maandelijks € 21,95 en het Premium pakket kost maandelijks tussen de € 26,- en de € 99,-, afhankelijk van je voorkeuren. Dan is er ook de optie tot maatwerk. Dit is beschikbaar vanaf € 99,- per maand.

7. Klantbeoordelingen met Opiness

Opiness is een reviewsite met gratis en betaalde mogelijkheden. De gratis opties zijn basic, maar goed te gebruiken. De beschikbare betaalde pakketten zijn samengesteld voor diverse soorten webwinkels en dienstverleners. Voor een kleine webwinkel betaal je € 249,- per jaar en voor een middelgrote webwinkel komen de kosten op € 499,- per jaar. Heb je een grote webwinkel, dan moet je rekening houden met een totaalbedrag van € 999,- per jaar.

Is het de investering waard?

Of het nuttig is om klantbeoordelingen te ontvangen is vooral afhankelijk van het soort webwinkel dat je hebt. Is het een kleine hobbywinkel online waar je vooral veel plezier aan beleeft, maar nauwelijks inkomsten uit weet te halen? Dan is het de investering waarschijnlijk niet waard. Heb jij wel de ambitie om te leven van je webwinkel of doe je dit al? Dan is het zeker goed om te investeren in een reviewsite. Veel consumenten laten reviews meewegen in hun aankopen, dus het kan zeker in je voordeel werken. Uiteraard is het niet verplicht om als webwinkel klantbeoordelingen te ontvangen.